Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εικόνες της ανανεωμένης αισθητικά -και μηχανικά- εκδοχής του μεσαίου μοντέλου της Hyundai, του i40, το οποίο διατίθεται σε sedan και station wagon αμάξωμα.

Ειδικότερα, το facelift i40 έχει αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο στιλ, υιοθετώντας το «look» του μεγαλύτερου Genesis, με νέα φωτιστικά μπροστά -φέροντας LED ημέρας- και μια μεγάλη εξαγωνική μάσκα με νέους προφυλακτήρες να «εκφράζουν» τη σχεδιαστική γλώσσα της κορεάτικης φίρμας.

Επίσης, νέα είναι και τα φανάρια στο πίσω μέρος του i40. Καινούργιες είναι και οι ζάντες αλουμινίου στις οποίες πλέον «κάθεται» το μεσαίο μοντέλο της Hyundai, 16 και προαιρετικά 18 ιντσών.

Σχετικά τώρα με τον κινητήρα του ανανεωμένου i40, στην Ευρώπη θα δούμε και έναν νέο Euro6 diesel μοτέρ, 1,7 λτ. που αποδίδει 116 ίππους και 280 Nm ροπής, ενώ στην πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου ο εν λόγω κινητήρας έχει ισχύ 141 ίππους και 340 Nm ροπής και συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Επιπλέον στο πλαίσιο αναβάθμισης του μοντέλου, έχει προστεθεί στον εξοπλισμό του και συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. Τέλος, στο ανανεωμένο Hyundai i40 υπάρχει και ένα νέο σύστημα πολυμέσων με Navigator και οθόνη αφής.

Πηγή: autotriti.gr