Η FIAT θα ρίξει στην τούρκικη αυτοκινητοβιομηχανία Tofas -με την οποία σύναψε μία κοινοπραξία- 800 εκ. ευρώ, ώστε να φτιάξει στην Προύσα, το νέο της μοντέλο που θα αντικαταστήσει στην γκάμα της τα Bravo και Linea.

Το εν λόγω μοντέλο θα αποτελεί ουσιαστικά μια «οικογένεια» οχημάτων, η οποία θα αποτελείται από τρία «μέλη»: hatchback, sedan και station wagon.

Το hatchback μοντέλο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του FIAT Bravo, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε τον περασμένο Ιούλιο.

Το sedan όχημα θα αποτελέσει το νέο Linea (στη φωτογραφία το σημερινό μοντέλο), το οποίο πλέον διατίθεται στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αλλά και στην Τουρκία.
 

Σε ό,τι αφορά στο wagon, θα είναι το μοντέλο που θα αναβιώσει το εικονιζόμενο Stilo Multiwagon, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε το 2008.

Τα τρία νέα μοντέλα θα κάνουν χρήση της πλατφόρμας του ομίλου FIAT-Chrysler, στην οποία έχουν φτιαχτεί τα FIAT 500L και 500X, αλλά και το Jeep Renegade.

Η ύψους 800 εκ. ευρώ επένδυση θα έχει ως αποτέλεσμα να φτιαχτούν 700.000 οχήματα, με τις 580.000 από αυτά να είναι sedan. Το όλο project θα τεθεί σε ισχύ από φέτος, με την παραγωγή να συντελείται από το 2016 έως το 2023.

Πηγή: autotriti.gr