Η Mercedes λανσάρει ένα νέο σπορ πακέτο για τη GLA που αναπτύχθηκε από τη Brabus για το γερμανικό crossover, με πιο δυναμικά εξωτερικά χαρακτηριστικά και «αγωνιστικές» επιδόσεις.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία πλάι στη σπορτίφ Mercedes GLA 45 AMG 4MATIC θα τοποθετήσει τη νέα πιο «extreme» Mercedes GLA Brabus, με 2λιτρο turbo κινητήρα που για την περίσταση θα αποδίδει 405 ίππους και 500 Nm ροπής.

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω κινητήρας προέρχεται από τη Mercedes GLA 45 AMG 4MATIC στην οποία αποδίδει 360 ίππους και 450 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης της κίνησης και στους δύο άξονες.

Επομένως, το αποτέλεσμα του αναβαθμισμένου μοτέρ για τη GLA Brabus θα είναι η συγκεκριμένη hot έκδοση του γερμανικού crossover να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δλ., έναντι 4,8 δλ. που απαιτεί η GLA 45 AMG 4MATIC.

Παράλληλα, η νέα Mercedes GLA Brabus θα φέρει ένα πιο σπορ «κουστούμι» σε σχέση με τη GLA 45 AMG 4MATIC με νέο σπόιλερ μπροστά και ένα νέο διαχύτη με δύο διπλές εξατμίσεις αλουμινίου στο πίσω μέρος.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν λογότυπα της έκδοσης τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ενώ στην καμπίνα του εν λόγω «hot crossover» θα κυριαρχούν τα πεντάλ αλουμινίου και τα αγωνιστικού τύπου paddles στο τιμόνι. Τέλος, η νέα Mercedes GLA Brabus θα πατά σε 21 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Πηγή: autotriti.gr