Η ιταλική εταιρεία Lavinia εξειδικεύεται στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, όπως μικρά ηλεκτρικά μοντέλα πόλης, τουριστικά λεωφορεία, τρένα και σκάφη, ενώ από την αρχή του χρόνου εργάζεται πάνω σε ένα νέο project, τη δημιουργία ενός υπεραυτοκινήτου που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Ειδικότερα, το νέο μοντέλο ονομάζεται Lavinia Tecnicar και αποτελεί ένα supercar με ισχύ 800 ίππους. Επίσης, το Tecnicar, σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ., ενώ θα αγγίζει την τελική ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα. Επιπλέον, οι φήμες θέλουν το νέο Lavinia Tecnicar να διαθέτει αυτονομία κίνησης με μία φόρτιση 300 χλμ.

Σχεδιαστικά τώρα, το Lavinia Tecnicar είναι ένα 2θέσιο αεροδυναμικό σπορ πρωτότυπο, που διαθέτει αρκετά «καμπυλωτό» αμάξωμα, με μεγάλους αεραγωγούς στο μπροστινό μέρος και στα πλαϊνά τμήματα, ενώ πατά σε ευμεγέθεις τροχούς.

Περισσότερα στοιχεία για το νέο electric supercar της Lavinia δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ αναμένεται το εν λόγω project να παρουσιαστεί σε κάποιο Σαλόνι αυτοκινήτου.

Πηγή: autotriti.gr