Η Skoda αποκάλυψε τη νέα γενιά της Fabia Combi, η οποία έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα της hatchback έκδοσης, με την οποία μοιράζεται την αισθητική, το εσωτερικό και τα μηχανικά σύνολα.

Η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ, του οποίου η χωρητικότητα ανέρχεται στα 530 λτ., 200 λτ. δηλαδή περισσότερα από του 5θυρου μοντέλου και 25 πιο πολλά από το προηγούμενης γενιάς station wagon μοντέλο. Αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ο προσφερόμενος όγκος ανέρχεται στα 1.395 λτ., μια τιμή, πάντως, που είναι μικρότερη κατά 90 λτ. από το παρελθόν.

Η καμπίνα επιβατών της έκδοσης Combi είναι φαρδύτερη κατά 21 χλστ. και μακρύτερη κατά 8 χλστ. από την αντίστοιχη του απερχόμενου μοντέλου, με τους ανθρώπους της Skoda να υπόσχονται πως, παρόλη τη μείωση του εσωτερικού ύψους, προσφέρει περισσότερο «αέρα» για τα κεφάλια των εμπρός επιβατών.

Εξωτερικά, η νέα Fabia Combi είναι μακρύτερη κατά 10 χλστ., πλατύτερη κατά 90 χλστ. και κοντύτερη κατά 31 χλστ., από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Πόντους ευχρηστίας προσθέτουν οι 17 εφαρμογές αυτού που η Skoda ονομάζει «Simple Clever», που περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το διπλό πάτωμα του χώρου αποσκευών και οι 7 ποτηροθήκες. Στο στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS+, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, αλλά και οι αντίστοιχοι για τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες. Παρόλη τη μεγέθυνση των διαστάσεων και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού, η νέα Fabia Combi είναι έως και 55 κιλά ελαφρύτερη από το παρελθόν.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με τη Fabia Combi να προσφέρεται με τις ίδιες επιλογές κινητήρων με το hatchback μοντέλο, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 κινητήρες βενζίνης απόδοσης από 75 έως 110 ίππους, αλλά και 3 σύνολα πετρελαίου ισχύος 75-105 αλόγων.

Στη Skoda ισχυρίζονται πως η κατανάλωση καυσίμου έχει περιοριστεί μέχρι και 17% σε σχέση με το παρελθόν, με την λιγότερο ενεργοβόρα έκδοση να είναι η Fabia Combi Greenline, η οποία εμφανίζει κατανάλωση 3,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές C02 82 γρ.

Πηγή: autotriti.gr