Η «κανονική» τιμή του Dodge Challenger SRT Hellcat είναι περίπου 45.000 ευρώ (60.000 δολάρια), αλλά κάποιος ήταν διατεθειμένος να πληρώσει σχεδόν 14 φορές πάνω την αξία του (618.440 ευρώ ή 825.000 δολάρια), προκειμένου να αποκτήσει το πρώτο όχημα που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της εταιρείας.

Παρόλο που αυτό ακούγεται τρελό, τουλάχιστον τα χρήματα πήγαν για καλό σκοπό, καθώς δόθηκαν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Opportunity Village, η οποία βοηθάει άτομα με διανοητικά προβλήματα που ζουν στο Λας Βέγκας. Το εν λόγω αυτοκίνητο πωλήθηκε το περασμένο Σάββατο, στα πλαίσια της δημοπρασίας της Barrett-Jackson.

Εκτός από το ότι είναι το υπ αριθμό ένα μοντέλο, το συγκεκριμένο Challenger SRT Hellcat διαθέτει μια χειροποίητη βαφή Stryker Red.

Επιπλέον, φέρει ειδικά σηματάκια SRT Hellcat, τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα μαζί με ειδικά αναμνηστικά δώρα, αλλά και μαύρες Laguna δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό του.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως το SRT Hellcat παίρνει κίνηση από ένα V8 HEMI turbo μοτέρ 6,2 λίτρων, το οποίο έχει ισχύ 717 ίππων και ροπή 880 Nm. Το συγκεκριμένο όχημα εξοπλίζεται με το προαιρετικό 8άρι αυτόματο κιβώτιο TorqueFlite, αντί για το στάνταρ μηχανικό των 6 σχέσεων.

Πηγή: autotriti.gr