Η Mercedes δίνει μια πρώτη γεύση της πρωτότυπης C350 Plug-in hybrid, η οποία θα ξεκινήσει την εμπορική της «σταδιοδρομία» από τις αρχές του επόμενου έτους.

Είναι το 2ο plug-in hybrid μοντέλο της εταιρείας, μετά από την εικονιζόμενη, υβριδική ναυαρχίδα S500 Plug-in hybrid και αποτελεί το 1ο από τα 10 σχετικά μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρεία μέχρι το 2017.

Όλα θα διαθέτουν μοτέρ βενζίνης ως μέρος του υβριδικού τους συστήματος, ενώ μετά από τότε, η εταιρεία προγραμματίζει να φτιάξει και υβριδικά μοντέλα με κινητήρες πετρελαίου, ώστε οι εκπομπές CO2 να πέσουν κάτω από τα 50 γρ./χλμ.

Οι τεχνικές πληροφορίες είναι προς το παρόν περιορισμένες, αλλά ξέρουμε πως θα χρησιμοποιεί ένα δίλιτρο μοτέρ βενζίνης απόδοσης 211 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 81 ίππων, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο 7άρι αυτόματο κιβώτιο.

Αναμένεται να υπάρχει η δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για ένα εύρος 32 χλμ., ενώ προφανώς η κατανάλωση θα είναι χαμηλότερη από τα 2,8 λτ./100 χλμ. που επιδεικνύει η S500 Plug-in, αλλά και οι εκπομπές CO2 θα βρίσκονται κάτω από τα 65 γρ./χλμ. που έχει η γερμανική ναυαρχίδα.

Για λόγους κόστους, αλλά και επίσπευσης της διαδικασίας εξέλιξης, ο ηλεκτρικός κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και η μπαταρία, είναι κοινά ανάμεσα στις S500 Plug-in και C350 Plug-in.

Πηγή: autotriti.gr