Σε δοκιμές που πραγματοποίησε ενόψει του Ράλλυ Μ. Βρετανίας, ο Κen Block είχε μία έξοδο με το Ford Focus RS WRC ’08 προκαλώντας του μάλιστα σημαντική ζημιά.

Παρόλα αυτά, ο Block θα καταφέρει να ξεκινήσει κανονικά στον τελευταίο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος που ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός μόλις είχε προλάβει να κάνει τέσσερα περάσματα από την ε.δ. Greystoke, όπου πραγματοποιούταν η δοκιμή οδηγώντας μάλιστα το αυτοκίνητο με το οποίο θα εκκινούσε τον αγώνα. Η έξοδος ήταν σφοδρή, το Focus κατέληξε σε ένα χαντάκι και έτσι ο Αμερικανός θα εκκινήσει την Πέμπτη τον αγώνα με διαφορετικό αυτοκίνητο. Ο Brian Scotto από την πλευρά της Monster WRT, δήλωσε σχετικά: «Οι εικόνες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δείχνουν ότι από μία αριστερή σε μία δεξιά στροφή το αυτοκίνητο υδρολίσθησε σε ένα ρυάκι από νερά. Το νερό πέταξε το αυτοκίνητο σε ένα χαντάκι και μετά σε ένα δέντρο».

Το πλήρωμα βγήκε χωρίς κανένα πρόβλημα από το αυτοκίνητο και συνέχισε κανονικά αμέσως μετά τις αναγνωρίσεις του εν όψει του αγώνα. «Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Υπήρχε πολύ λάσπη και σε κάποια σημεία χιόνι! Όλο αυτό προκάλεσε καθυστέρηση στο πρόγραμμα του Ken και του στέρησε μερικές ακόμα δοκιμές. Όμως, δεν τίθεται ερώτημα για το αν θα εκκινήσουν τον αγώνα».

Πηγή: 4troxoi.gr