Η Kia είναι έτοιμη να παρουσιάσει το τρίτης γενιάς Kia Sorento στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές του φθινοπώρου.

«Αλλαγή πλεύσης» είναι ο τίτλος που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του νέου Kia Sorento. Και αυτό, γιατί το τελευταίο εγκαταλείπει στην τρίτη και νεότερη γενιά του, που επισήμως θα εκτεθεί στην Πόλη του Φωτός στις αρχές Οκτωβρίου, την… τετραγωνισμένη σχεδιαστική λογική ενστερνιζόμενο εκείνη των σύγχρονων crossover μοντέλων σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά σε μοντέλα, όπως το νέο Nissan X-Trailκαι το Mitsubishi Outlander.

Όπως φαίνεται στις όχι και τόσο αποκαλυπτικές teaser φωτογραφίες τις οποίες διένειμαν οι ιθύνοντες της Kia, το νέο Sorento, το οποίο σχεδιάστηκε τόσο στην Κορέα, όσο και στην Ευρώπη, διαθέτει ένα αρκούντως «χαμηλό» προφίλ, ενώ εμπρός το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η «έντονη» μάσκα και τα μακρόστενα φώτα που εκτείνονται βαθιά μέσα στα φτερά.

Το νέο Kia Sorento, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κορέα μέσα στον επόμενο μήνα, θα κινείται, σύμφωνα με μη διασταυρωμένες μέχρι σήμερα πληροφορίες, από το γνωστό πετρελαιοκινητήρα της γενιάς CRDi χωρητικότητας 2,3 λίτρων, καθώς και από ένα νέο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με τούρμπο.

Πηγή: 4troxoi.gr