Η Honda συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου NSX στη διάσημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Το είδαμε για πρώτη φορά, ως πρωτότυπο μοντέλο, στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 2012 και σήμερα, δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά, η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται έτοιμη να ρίξει το δικό της υπερόπλο, το νέο Honda NSX, στη δύσκολη αρένα των σύγχρονων supercars, στην οποία πρωταγωνιστούν αυτοκίνητα, όπως η Porsche 911, το Nissan GT-R, το Audi R8 και η Ferrari 458 Italia.

Όντας στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του, το νέο coupe της Honda δοκιμάζεται εντατικά, τόσο στη Γηραιά Ήπειρο και ειδικότερα στην Πράσινη Κόλαση του Νίρμπουργκρινγκ, όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Performance Manufacturing Center της Honda στο Οχάιο των ΗΠΑ, όπου και θα κατασκευάζεται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το επίσημο ντεμπούτο του, ως Acura NSX, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, ενώ στην Ευρώπη, η πρεμιέρα του, ως Honda NSX, στη διεθνή έκθεση της Γενεύης.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα οι Ιάπωνες κρατάνε… κλειστά τα χαρτιά τους, σίγουρο πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι το νέο NSX θα χρησιμοποιεί το σύστημα Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive, το οποίο θα αποτελείται από ένα V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης με δύο turbo, τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος, σε συνδυασμό με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Ο πρώτος, ο οποίος θα συνεργάζεται… στενά με το θερμικό, θα μεταφέρει την κίνηση, όπως και ο τελευταίος, στους πίσω τροχούς, ενώ οι άλλοι δύο, στους εμπρός. Το όλο «πακέτο», μεταξύ άλλων, θα συνοδεύει ένα 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τη συνδυαστική ισχύ των… τεσσάρων κινητήριων μονάδων του νέου NSX. Πάντως, οι έως τώρα πληροφορίες μιλούν για απόδοση που θα υπερβαίνει εκείνης του BMW i8, αγγίζοντας του περίπου 400 ίππους.

Πηγή: 4troxoi.gr