Οι τελευταίες ειδήσεις από τη Γερμανία κάνουν λόγο πως η BMW θα λανσάρει το νέο plug-in hybrid supercar της, την i9, το 2016, ώστε να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα εκατοστά γενέθλιά της.

Θα αποτελέσει τρόπον τινά το διάδοχο μοντέλο της θρυλικής Μ1, ενώ επί της ουσίας θα είναι μια περισσότερο «σκληροπυρηνική» εκδοχή της i8, αποδίδοντας σημαντικά περισσότερα από τους 362 ίππους και τα 570 Nm της τελευταίας.

Η επιπλέον δύναμη θα προέλθει από την αντικατάσταση του 3κύλινδρου μοτέρ των 1,5 λτ. απόδοσης 231 ίππων της BMW i8, με ένα μεγαλύτερο σύνολο. Ισχυρότερος θα είναι και ο ηλεκτρικός κινητήρας της i9, σε σχέση πάντα με εκείνον των 131 ίππων που εξοπλίζει την i8.

Εύλογα, οι πιο πάνω αλλαγές θα καταστήσουν την BMW i9 βαρύτερη από την i8, με την τελευταία να ζυγίζει 1.490 κιλά. Για να αντισταθμίσει το παραπάνω, η BMW σχεδιάζει να κάνει ακόμα πιο ευρεία χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου στην περίπτωση της επερχόμενης i9. Οι Βαυαροί, τέλος, φέρονται να «υπόσχονται» πως δεν θα επηρεαστεί η ιδανική κατανομή βάρους (50:50) που έχει η i8.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, η BMW i9 αναμένεται να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ., καθώς η πιο «αδύναμη» i8 χρειάζεται μόλις 4,4 δλ. για την ίδια διαδικασία. Η τελική ταχύτητα, πάλι, θα παραμείνει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr