Το Adam R2 διακρίνεται στην ευρωπαϊκή σκηνή των πρωταθλημάτων ράλι τους τελευταίους επτά μήνες, αφότου έλαβε έγκριση για συμμετοχή σε αγώνες από τη διεθνή ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA). Το R2 190 hp αριθμεί ήδη 12 νίκες κατηγορίας από 15 εκκινήσεις σε γύρους εθνικών πρωταθλημάτων στη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Αυστρία.

Στην Ισπανία, ο Esteban Vallin με συνοδηγό τον Borja Odriozola ηγούνται της κατηγορίας R2 με Adam – συμμετοχή του ισπανού εισαγωγέα, ενώ οι Yoann Bonato και Thierry Michaud με ένα αυτοκίνητο της Opel Motorsport Team France βρίσκονται επίσης στην κορυφή της κατάταξης στη Γαλλία. Μετά από μία άκυρη εκκίνηση στον πρώτο τους αγώνα, οι Daniel Wollinger και Bernhard Holzer ξαναβρήκαν το ρυθμό τους στο Αυστριακό Πρωτάθλημα Ράλι, διεκδικώντας δύο νίκες κατηγορίας στους δύο τελευταίους γύρους.

Αντίστοιχα, το R2 της γερμανικής ομάδας ιδιωτικής συμμετοχής Audex Motorsport από το Extertal και με οδηγό τον Ολλανδό Timo van der Marelhas πέτυχε επίσης μία νίκη κατηγορίας στον πρώτο του αγώνα στην Ολλανδία.

Το δίδυμο από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο Julius Tannert & Jennifer Thielen, από τις κορυφαίες ομάδες του φετινού ADAC Opel Rallye Cup, τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Ράλι Λουξεμβούργου σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον με 19 οχήματα R2.

Οι οδηγοί της ADAC Opel Rallye Junior Team έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να είναι χαρούμενοι. Οι MarijanGriebel/Alexander Rath και Fabian Kreim/Josefine C. Beinke έχουν κατακτήσει καθαρές νίκες σε κάθε γύρο της Division 5 μέχρι σήμερα, αστοχώντας μόνο μία φορά να πάρουν διπλή νίκη.

Αυτοί οι νεαροί εργοστασιακοί οδηγοί της Opel κατάφεραν να φτάσουν στο δεύτερο σκαλί της πυραμίδας ανάδειξης ταλέντων των Opel και ADAC, έχοντας αναδειχτεί οι καλύτεροι νεαροί οδηγοί στο 2013 ADAC Opel Rallye Cup. Η επιλογή τους βασίστηκε στα κριτήρια ενός προγράμματος αξιολόγησης οδηγών. Στόχος του προγράμματος της Opel/ADAC είναι να φέρει μελλοντικά ένα νεαρό γερμανό οδηγό στην κορυφή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ράλι – ασφαλώς στο τιμόνι ενός Opel.

Μία ακόμα απόδειξη της ανταγωνιστικότητας του Adam R2 έρχεται από το GEKP Ypres Rallye στο Βέλγιο, που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Ιουνίου με τη συμμετοχή 44 οχημάτων R2 απ’ όλες τις μάρκες που έχουν ένα τέτοιο γρήγορο μοντέλο στην γκάμα τους, συμπεριλαμβανομένων και των 15 ομάδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Juior της FIA.

Οι MarijanGriebel/Alexander Rathwere δίνοντας μάχη για μία θέση στο βάθρο σε ένα από τα πιο απαιτητικά ασφάλτινα ράλι στην Ευρώπη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης στην αρχή της 20ής και τελευταίας ειδικής διαδρομής, ενώ βρίσκονταν στην τρίτη θέση. Ο πρώην ευρωπαίος πρωταθλητής Bruno Thiry είχε επίσης έναν εξαιρετικό αγώνα ράλι στο ντεμπούτο του με ένα Adam R2 μέχρι που χτύπησε σε βράχο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Οι Fabian Kreim/Josefine C. Beinke αντιμετώπισαν παρόμοια ατυχία στην τελευταία ειδική, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να τερματίσουν στην 9η θέση στην κατηγορία R2, μετά από στάση για αλλαγή τροχού.