Η σχέση του Fernando Alonso με την Ferrari περνάει «κρίση». Ο Ισπανός διανύει την 5η σαιζόν του με την Ιταλική ομάδα και το όνειρο που είχε να πάρει κάποιον τίτλο δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

Πρακτικά ο Alonso έχει και για του χρόνου συμβόλαιο, αλλά η Ferrari αυτή τη στιγμή δεν πληροί τους όρους που υπάρχουν. Η απόδοσή της είναι απογοητευτική και μακριά από την Mercedes που έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Έτσι, από την στιγμή που δεν έχουν τα αποτελέσματα, προσπαθούν να πείσουν τον Ισπανό ότι η κατάσταση θα αλλάξει δοκιμάζοντας εναλλακτικούς τρόπους.

Όπως είπε και ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari James Allison, παρουσίασαν και στους δυο οδηγούς τους το πλάνο για το 2015 με απώτερο στόχο να τους πείσουν ότι τα πράγματα έχουν μπει σε νέα βάση. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Marco Mattiacci, πρόσθεσε ότι δεν θέλησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και τους ενημέρωσαν για το πώς έχει και τι κινήσεις γίνονται για να βελτιωθεί. Τόνισε ακόμα ότι δεν έβαλαν τον πήχη των προσδοκιών ψηλά, αλλά πάνε με σταθερά βήματα μπροστά. Πέρα από αυτό του πρότειναν επέκταση συμβολαίου και πέρα από το 2016, μια κίνηση με την οποία του έδειχναν πόσο πολύ τον θέλουν, αλλά απάντηση δεν έχουν πάρει ακόμα.

Και πως αντέδρασε ο Alonso; «Είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο και έχω δει τέτοια πλάνα. Τον Ιούλιο φαίνονται ωραία, τον Νοέμβριο εξαιρετικά, και μόλις πατάς την πίστα τον Φεβρουάριο βλέπεις πόσο πίσω είσαι», είπε σε δημοσιογράφους στην Γερμανία.

Η Ferrari πραγματικά δεν έχει άλλα όπλα. Η μόνη επιλογή για τον Alonso είναι η McLaren, που με την Honda θα μπει σε μια νέα εποχή και που έχει βγει δημόσια και έχει πει ότι τον θέλει και πάλι πίσω, μετά από μια καταστροφική χρονιά το 2007.

Πηγή: gocar.gr