Η Jaguar F-Type Project 7 έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει προκύψει από το ειδικό τμήμα της εταιρείας, το Special Operations division και χαρακτηρίζεται ως «η γρηγορότερη και ισχυρότερη Jaguar παραγωγής που φτιάχτηκε ποτέ».

Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα επίσημα τεχνικά στοιχεία της F-Type Project 7, οι δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως το αυτοκίνητο διαθέτει ένα 5λιτρο V8 μοτέρ απόδοσης 574 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων μετάδοσης. Έτσι, η «ανοικτή» αυτή F-Type είναι σε θέση να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 3,9 δλ.

Προκειμένου να διαχειριστεί η επιπλέον δύναμη, οι μηχανικοί της Jaguar τοποθέτησαν νέες αντιστρεπτικές δοκούς, ενώ ενίσχυσαν τις αρθρώσεις της εμπρόσθιας ανάρτησης. Τα αμορτισέρ είναι προσαρμοζόμενα, τα ελατήρια είναι σκληρότερα, τα φρένα είναι κεραμικά, ενώ υπάρχει και σύστημα κατανομής της ροπής.

Η αισθητική του αυτοκινήτου βρίσκεται σε συνάφεια με το αρχικό Project 7 concept που παρουσιάστηκε πέρσι ξανά στο Goodwood, αλλά έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτεροι καθρέπτες και ένα carbon rollover στεφάνι για την προστασία του συνοδηγού. Επιπλέον, το παρμπρίζ έχει μικρύνει, ενώ έχει γίνει χρήση ενός αεροδυναμικού body kit, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει στα 299 χλμ./ώρα, 177% μεγαλύτερο downforce από την «κανονική» F-Type convertible.

Κατά τα φαινόμενα, η παραγωγή της Jaguar F-Type Project 7 θα περιοριστεί στα 250 (συλλεκτικά) αντίτυπα, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: autotriti.gr