Μετά τις Spyker, Vencer και Donkervoort, μάς προέκυψε και η άγνωστη Carice Cars, άλλη μια εταιρεία από την Ολλανδία, της οποίας το πρώτο πόνημα είναι το περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό Carice Mk1.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από την κλασική Porsche 356, ενώ το αμάξωμά του είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πλαστικό. Γι’ αυτό και το βάρος του δεν υπερβαίνει τα 350 κιλά, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.

Αρχικά, το Carice Mk1 θα προσφέρεται με δύο διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 20 και 54 ίππων, ενώ θα υπάρξει και έκδοση για 16χρονους (Junior Version), η ισχύς της οποίας θα είναι 5,4 ίπποι.

Οι δημιουργοί του αποκαλούν το σασί τύπου «ραχοκοκαλιάς», με μια χοντρή κεντρική μπάρα να διατρέχει όλο το μήκος του οχήματος, ενσωματώνοντας την μπαταρία και δημιουργώντας ένα άριστο ζύγισμα 50:50.

Μόνο 10 μονάδες θα φτιαχτούν, με την τιμή έναρξης να ορίζεται στην Ολλανδία στα 26.620 ευρώ.

Με επιπλέον χρέωση, οι πελάτες θα μπορούν να επεκτείνουν την αυτονομία του Carice Mk1 μέσω ενός μικρού μοτέρ βενζίνης, ενώ υπάρχει και η επιλογή της έκδοσης υδρογόνου. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου.

Πηγή: autotriti.gr