H Audi παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον concept στο Πεκίνο, που δείχνει τις προθέσεις της να αναπτύξει ένα crossover μοντέλο βασισμένο στο TT.

Προφανώς η Audi έχει κατά νου να επεκτείνει την γκάμα της τρίτης γενιάς ΤΤ και μια crossover εκδοχή έχει σαφώς το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Το πρωτότυπο TT offroad concept που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της μεγάλης ασιατικής χώρας ως coupe με τη χρηστικότητα ενός compact SUV έχει υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο περιλαμβάνει τον 4κύλινδρο 2.0 TFSI των 292 PS και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με ισχύ 115 PS.

H συνδυασμένη ισχύς του Audi TT offroad concept ανέρχεται στους 408 ίππους και 650 Nm ροπής. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χιλιόμετρα την ώρα (130 όταν το αυτοκίνητο κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια).

Μόνο με την ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να καλύψει μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, ενώ η συνολική του αυτονομία ανέρχεται στα 880 χιλιόμετρα περίπου (Η κατανομή βάρους του αυτοκινήτου είναι 54:46). Η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται σε 1,9 λίτρα/100 km, με αντίστοιχες εκπομπές CO2 45 γρ./χλμ.

Από πλευράς διαστάσεων, είναι 8 εκατοστά μικρότερο από το Q3. Εάν απαιτείται περισσότερος χώρος φορτίου, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σχεδόν επίπεδα.

Πηγή: 4troxoi.gr