Μετά από σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Mini για τη δημιουργία ενός special Cooper, αρκετοί θαυμαστές της «αγγλικής» αυτοκινητοβιομηχανίας κατέθεσαν τα σχέδιά τους στην εταιρεία και νικητής αναδείχτηκε ο Alex Coyle, του οποίου το δημιούργημα θα βγει στην παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό για το Mini Cooper DeLux θα παρουσιαστεί επίσημα στο επερχόμενο Σαλόνι της Νέας Υόρκης (18-27 Απριλίου) και θα βγει στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό 56 μονάδων.

Δυστυχώς δεν έχουν διαρρεύσει πολλά για τη νέα ειδική έκδοση του Mini, παρόλα αυτά οι φήμες κάνουν λόγο για την εξωτερική απόχρωση του μοντέλου που θα είναι σε μαύρο χρώμα με χρωμιομένες λεπτομέρειες, ενώ πιθανότατα θα «φορά» 18άρες ζάντες αλουμινίου.

Εσωτερικά πάλι στο νέο Cooper Delux θα υπάρχει συνδυασμός δερμάτινων και υφασμάτινων επενδύσεων, ενώ η εν λόγω version θα φέρει χαρακτηριστικά -από πλευράς εξοπλισμού- των κορυφαίων εκδόσεων του νέου MINI.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Tom Salkowsky, επικεφαλής marketing της Mini στην Αμερική δήλωσε ότι «πάντοτε στο κέντρο των στρατηγικών μας βρίσκεται ο πελάτης και υποψήφιος ιδιοκτήτης ενός μοντέλου της εταιρείας. Με αυτό το σκεπτικό λειτουργήσαμε και για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, που απέφερε ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα, το Mini Cooper Delux του Alex Coyle».

Πηγή: autotriti.gr