Η Land Rover προχώρησε στην κατοχύρωση του ονόματος «Landy», το οποίο μπορεί να αφορά από οχήματα μέχρι αξεσουάρ, όμως οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το νέο project της Land Rover, ένα «αστικό» δηλαδή crossover σε compact διαστάσεις.

Ειδικότερα το νέο SUV, εφόσον λάβει το «πράσινο φως», θα λανσαριστεί για να ανταγωνιστεί τη BMW X1 και το επερχόμενο Audi Q1 (το 2016), καθώς θα έχει μικρότερες διαστάσεις από το Q3.

Επίσης, το νέο crossover -όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες- θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το DC100 concept (συμπεριλαμβανομένων και των εκδόσεων Expedition και Sport), ενώ η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί θα προέρχεται από το Evoque, καθώς η πλατφόρμα του DC100 concept θα αξιοποιηθεί για την επόμενη γενιά του Defender που θα κυκλοφορήσει το 2015.

Επιπλέον, όσον αφορά τα μηχανικά μέρη να θυμίσουμε ότι το DC100 concept είχε παρουσιαστεί με 2λιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, κάτι που αναμένουμε να δούμε και στο νέο Landy, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και 4κύλινδρα μικρότερου κυβισμού μοτέρ.

Το DC100 concept.

Το Evoque.

Το DC100 concept σε έκδοση Sport

Πηγή: autotriti.gr