Επιβεβαιώθηκε από την Nissan ότι το νέο GT-R θα είναι πολύ «αγριωπό» και υβριδικό, τα Bladeglider and IDx concepts θα μπουν στην παραγωγή, ενώ το νέο Z θα είναι μικρότερο και με λιγότερα κυβικά από το 370Ζ.

Σε δηλώσεις του ο Andy Palmer, αντιπρόεδρος της Nissan, παραδέχτηκε ότι ετοιμάζεται το νέο «Ζ» το οποίο θα έχει μικρότερες διαστάσεις από την υπάρχουσα γενιά του 370Ζ, όπως επίσης ότι θα ακολουθήσει τις «τάσεις» του downsizing, γι αυτό θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα, που θα αντικαταστήσει τον τωρινό 3,7 λτ. V6. Βεβαίως θα υπάρξουν -όπως συμβαίνει παραδοσιακά- και εκδόσεις Nismo.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι πράγματι το νέο GT-R θα είναι υβριδικό, αλλά ταυτόχρονα θα έχει μια ιδιαίτερα «άγρια» εμφάνιση, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τη λέξη «brutal».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το 3θέσιο πρωτότυπο BladeGlider θα πάρει… το δρόμο της παραγωγής μέσα στην επόμενη πενταετία, καθώς είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ειδικότερα, τόνισε ότι το BladeGlider θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό και το μηχανικό σύνολο του Race Hybrid ή R-Hybrid, όπως έχει ονομαστεί το project.

Τέλος, το IDx concept που είδαμε πρόσφατα σε «απλή» έκδοση και Nismo θα βγει και αυτό στην παραγωγή μελλοντικά, καθώς διαθέτει στοιχεία ρετρό από τα coupe των δεκαετιών του 60 και 70 και αυτό φαίνεται ότι ενθουσίασε τους επισκέπτες του Motor Show στο Τόκιο, όπου ντεμπουτάρισε.

Πηγή: autotriti.gr