Ας πούμε ότι έχετε να διαθέσετε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για αυτοκίνητο.

Θα μπορούσατε να κάνετε ότι όλοι και να πάτε για μια Ferrari 458, μια Lamborghini Gallardo ή μια Bentley Continental GT, όλα τους εξαίσια αυτοκίνητα, καμιά αμφιβολία.

Γιατί όμως να μην κάνετε τρέλες και να βάλετε στο χέρι το απίστευτο Icon Thriftmaster;

Ναι, μιλάμε για φορτηγάκι, όχι όμως το συνηθισμένο της αγοράς!

Γιατί μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζει με κοινό φορτηγάκι της Chevrolet, από αυτά που κυκλοφορούσαν στη δεκαετία του ’40 και τις αρχές του ’50, ο λάτρης ωστόσο της αυτοκίνησης Jonathan Ward κάνει ό,τι μπορεί για να μεταδώσει το μεράκι του στα ιδιαίτερα οχήματα που κατασκευάζει.

Δεν μιλάμε λοιπόν για αναπαλαιωμένο φορτηγάκι εποχής, αλλά για μια σύγχρονη μετάφραση του θρυλικού Chevrolet 3100, που κυκλοφόρησε από το 1947 ως το 1953!

Σχεδιασμένο μαεστρικά και κατασκευασμένο με έμφαση στη λεπτομέρεια, το Thriftmaster κυκλοφόρησε σε 5 μόλις κομμάτια, ενσωματώνοντας όλα τα καλούδια της σύγχρονης αυτοκίνησης: όλο τα εξωτερικά είναι καμωμένα από κράματα αλουμινίου, τα φώτα είναι LED, το ξύλο της καρότσας είναι από φλαμουριά, ενώ οι πινελιές «επικαιροποίησης» της 60χρονης κούκλας δικαιώνουν απόλυτα το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η πραγματική ομορφιά της ωστόσο κρύβεται κάτω από το καπό: ο 5,3 λίτρων τούρμπο κινητήρας αποδίδει όχι λιγότερα από 440 άλογα, νούμερο που θα ζήλευαν πολλά supercars!

Κι αν τα 200.000 ευρώ φαντάζουν υπερβολή για ένα φορτηγάκι, το συγκεκριμένο δεν είναι ένα απλό pick-up του συρμού: είναι το «πολύ» Icon Thriftmaster!

Απολαύστε το στις φωτογραφίες…