Η Honda είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο ένα πρωτότυπο μοντέλο, το Urban SUV Concept, το οποίο έδινε μία πρόγευση των βλέψεων της ιαπωνικής εταιρείας προς την κατηγορία των μικρών SUV.

Έτσι, το μοντέλο παραγωγής που παρουσιάστηκε είναι το Honda Vezel, το οποίο -σύμφωνα με τους ιθύνοντες της φίρμας- προσφέρει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός SUV, την κομψότητα ενός coupe μοντέλου και τη χρηστικότητα ενός πολυμορφικού.

Το νέο Honda Vezel θα εφοδιάζεται με βενζίνης και υβριδικούς κινητήρες. Στην προκειμένη περίπτωση (στην έκθεση) το ιαπωνικό μοντέλο φέρει έναν υβριδικό κινητήρα με το σύστημα one-motor Sport Hybrid i-DCD, το οποίο συνδυάζει τον γνώριμο 1,5 λτ. i-VTEC των 110 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 29,5 ίππων. Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Honda Vezel θα ανακοινωθούν στις 19 Δεκεμβρίου, όταν το μικρό SUV μοντέλο ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην ιαπωνική αγορά.

Τέλος, ο ανταγωνισμός του συγκεκριμένου μοντέλου θα είναι τα Nissan Juke, Renault Captur, Chevrolet Trax, Ford EcoSport και Peugeot 2008.

Πηγή: autotriti.gr