Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν και εκείνοι που οδηγούν Ferrari. Μπορεί να λιγόστεψαν, μπορεί να τις κυκλοφορούν σπάνια πλέον οι πιστοί του αυτοκινητικού ονείρου που έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν και να το συντηρήσουν, ωστόσο αντέχουν ακόμη.

Τα εναπομείναντα μέλη του Ferrari Club Hellas, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Πρώτο Θέμα, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν στην Αράχοβα, δίνοντας το «παρών» σε event του Ferrari Club.

Η πρώτη Ferrari California έφτασε σε καφέ της Αράχοβας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Αυτή ανήκει στον επιχειρηματία Σάμι Φάις, μέλος εδώ και αρκετά χρόνια στο Ferrari Club. Λίγο αργότερα έφτασαν και άλλα μέλη του κλαμπ ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασαν και οδηγοί από τη Θεσσαλονίκη που δε χάνουν event για event.

«Σίγουρα όσοι ανήκουμε στο κλαμπ, είμαστε άνθρωποι με κάποια οικονομική ευχέρεια. Προερχόμαστε από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, έχουμε όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό, το οποίο είναι η πίστη μας στον μύθο της Ferrari. Γιατί η Ferrari είναι ιδέα, δεν είναι μέσο μεταφοράς», λέει ο πρόεδρος του Ferrari Club Hellas, Νίκος Τούρλας.

Εκτός από τον πρόεδρο του κλαμπ, το «παρών» έδωσαν ο Γιάννης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Autovision Safe, ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα ΚΤΕΟ και στις νέες τεχνολογίες, ο κ. Θεόδωρος Τσουρεκάς, από τα πιο παλιά μέλη. Στην Αράχοβα βρέθηκε και ο κ. Χάρης Μαυρουδής.

Τα μέλη του κλαμπ είναι γιατροί, δικηγόροι, αλλά και επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους φροντίζουν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι εποχές είναι δύσκολες. Για τον λόγο αυτό είμαστε πολύ διακριτικοί. Άλλωστε, γι’ αυτό και τα μέλη του κλαμπ θέλουν να κρατούν όσο μπορούν την ανωνυμία τους και εμφανίζονται μονάχα στις εκδηλώσεις με τα αυτοκίνητά τους», τονίζει ο κ. Τούρλας και συμπληρώνει: «Πραγματικά, αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούνται βλέποντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά ο σκοπός του κλαμπ δεν είναι αυτός. Έχουμε πάθος για το αυτοκίνητο, την ταχύτητα και τη Ferrari όπως κάποιοι άλλοι έχουν παθός για τα μπουζούκια ή τα ταξίδια στο εξωτερικό. Η Ferrari είναι ένα ειδικό αυτοκίνητο που κάνει μια συγκεκριμένη χρήση. Καλύπτει τις ανάγκες της πίστας και της αυτοκίνησης, δεν είναι μέσο για να πας στη δουλειά σου».