Μετά από δύο εβδομάδες διακοπής το πρωτάθλημα της Formula 1 επιστρέφει στη δράση σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σιρκουί της σεζόν.

Ομάδες και πιλότοι θα ταξιδέψουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να τρέξουν στο “Circuit of the Americas” στο πλαίσιο του 18ου γκραν πρι της χρονιάς.

Το περσινό πρώτο δείγμα ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό θεατή, αφού η πίστα είναι σχεδιασμένη για να επιτρέπει στους πιλότους να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Με τον τίτλο να έχει κριθεί από το γκραν πρι της Ινδίας, όπου ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής, το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, με την αποχώρηση του Κίμι Ραϊκόνεν να κάνει εύκολο το έργο της Mercedes.

Πλέον ο Λιούις Χάμιλτον θέλει να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, ωστόσο απέχει 34 βαθμούς από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο.

Βαθμολογίες οδηγών
1. Σεμπάστιαν Φέτελ 347
2. Φερνάντο Αλόνσο 217
3. Κίμι Ραϊκόνεν 183
4. Λιούις Χάμιλτον 175
5. Μαρκ Γουέμπερ 166
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 159
7. Ρομάν Γκροσάν 114
8. Φελίπε Μάσα 106
9. Τζένσον Μπάτον 60
10. Πολ Ντι Ρέστα 48

Βαθμολογία κατασκευαστών
1. Red Bull 513
2. Mercedes 334
3. Ferrari 323
4. Lotus 297
5. McLaren 95
6. Force India 77
7. Sauber 45
8. Toro Rosso 32

Όσον αφορά τη Lotus η ομάδα τα βρήκε με τον Χέικι Κοβαλάινεν, ο οποίος θα τρέξει στο πλευρό του Ρομάν Γκροσάν, αντικαθιστώντας τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν του πρόωρα, αφού θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη.

Η πίστα
Την πίστα έχει… επιμεληθεί ο Χέρμαν Τιλκ, σχεδιαστής όλων των νέων σιρκουί, ο οποίος στις ΗΠΑ έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό συνδυάζοντας τα καλύτερα σημεία από πίστες που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Το μήκος της πίστας είναι 5.513 χλμ, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί ο πιλότος που θα δει πρώτος την καρό σημαία μετά την ολοκλήρωση των 56 γύρων, διανύοντας συνολικά 308.896 χλμ.

Χαρακτηριστικό της πίστας είναι η μεγάλη ευθεία μεταξύ της στροφής «11» και «12» και οι πολλές στροφές. Οι πιλότοι θα στρίβουν 20 φορές σε κάθε γύρο με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι αρκετά γρήγορες.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους διπλή ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών, DRS.

Ακόμη, οι ομάδες για τον 18ο γύρο της σεζόν θα έχουν στη διάθεσή τους τη σκληρή και τη μεσαία γόμα της Pirelli, όπως και πέρυσι.

Πηγή: sport-fm.gr