Μια νέα teaser εικόνα για το πρωτότυπο Monza δημοσιοποίησε η Opel, εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του μοντέλου στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το πρωτότυπο Monza, ένα 2πορτο σπορ μοντέλο, που εγκαινιάζει μια νέα σχεδιαστική γλώσσας της εταιρείας. Μάλιστα μια πρώτη γεύση της καινούργιας φιλοσοφίας μάς έδωσε η Opel με το Cascada και το ανανεωμένο Insignia.

Τώρα λοιπόν, το Monza, κατά τους ιθύνοντες της μάρκας θα αποτελέσει μια «γλυπτική τέχνη που συναντά τη γερμανική ακρίβεια, όπου το περίγραμμα του αμαξώματος θα αποπνέει μια αίσθηση σπορτίφ ευελιξίας κι όχι τόσο έντονα στιβαρότητας». Σε αυτό το πλαίσιο επομένως θα «κινούνται» τα επόμενης γενιάς μοντέλα της Opel, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν.

Η συγκεκριμένη εικόνα του εν λόγω coupe φαίνεται να «υιοθετεί» μια μεγάλη μάσκα με πολλές γρίλιες μπροστά, επιμηκυμένους προβολείς και αρκετά κεκλιμένο παρμπρίζ, με ένα ευμέγεθες σήμα της εταιρείας, που παραπέμπει στο Adam και φανερώνει τη νέα τάση design της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Opel επιθυμεί το Monza να είναι πισωκίνητο και σε θέση να φιλοξενήσει μεγάλα σε κυβισμό μηχανικά σύνολα που να ταιριάζουν με τη δυναμική εικόνα του.

Γι αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα της Cadillac ATS, ελαφρώς προσαρμοσμένη, ενώ τα μηχανικά σύνολα που θα χρησιμοποιηθούν, χωρίς να είναι κάτι επίσημο, θα είναι ο 4κύλινδρος turbo 2λιτρος κινητήρας της GM ή ο 3,6 λτ. V6, των 325 ίππων. Από την άλλη, λογικό είναι ότι η Ευρώπη θα «αναζητήσει» και κάποιο diesel μοτέρ.

Πηγή: autotriti.gr