Μετά την επιβεβαίωση συνεργασίας McLaren και Honda στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι δύο εταιρείες δεν είναι απίθανο να συνεργαστούν και στο τμήμα των επιβατικών αυτοκινήτων τους.

Ο Martin Whitmarsh λοιπόν, διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο που υπεγράφη πρόσφατα αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία και στο τμήμα των επιβατικών.

Σε περίπτωση που οι δύο εταιρείες συνεργαστούν και για τα συμβατικά μοντέλα, η πρώτη τους «δημιουργία» είναι σίγουρο ότι θα αργήσει αρκετά ακόμα χρόνια, και αυτό γιατί η McLaren 12C θεωρείται προς το παρόν νέο μοντέλο, ενώ η P1 παρουσιάστηκε μόλις φέτος.

Όσον αφορά τη McLaren P13 project (που αποτελεί τον ανταγωνιστή της Porsche 911), η Honda δεν έχει αναμειχθεί καθόλου στη συγκεκριμένη κατασκευή.

Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι η μελλοντική σύμπραξη αυτή να είναι αμοιβαία, με την ιαπωνική φίρμα να δανείζεται την τεχνολογία της McLaren κι αυτή ως «αντάλλαγμα» τους κινητήρες της Honda.

Πηγή: autotriti.gr