O αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker μίλησε για την απώτερη στρατηγική της γαλλικής εταιρείας, σχετικά με την Alpine.

«Στα σχέδιά μας είναι να δημιουργήσουμε αρχικά ένα μοντέλο που με το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του να μπορεί να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η 911.

Στη συνέχεια θα δουλέψουμε για να βάλουμε ένα κορυφαίο προϊόν με τα διακριτικά της Alpine απέναντι σε κατασκευές, όπως η Cayman και η Panamera».

Όπως είναι φανερό, μια στρατηγική βήμα προς βήμα όπως της Porsche, φαίνεται να θεωρείται από τη γαλλική εταιρεία ως η καλύτερη για την ανάπτυξη της Alpine.

Το πρώτο της μοντέλο, που προφανώς θα προέρχεται από το ήδη γνωστό εδώ και πολύ καιρό A110-50 concept, υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί το 2016 και θα είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Alfa Romeo 4C.

Τίποτα δεν είναι ακόμη βέβαιο, πιθανό είναι όμως το πρώτο μοντέλο της Alpine να παίρνει κίνηση από ένα υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο των δύο λίτρων, ισχύος 280 ίππων, το οποίο θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων ή με το διπλού συμπλέκτη EDC.

Πηγή: 4troxoi.gr