Στέλεχος της Land Rover επιβεβαίωσε ότι το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η υβριδική έκδοση του νέου Range Rover Sport.

Ο αρχιμηχανικός της Land Rover, Stuart Frith, ανέφερε ότι η «πράσινη» έκδοση του νέου Range Rover Sport θα φιλοξενεί έναν diesel κινητήρα μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το καπό του. Το νέο υβριδικό μοντέλο θα παρουσιαστεί με τον πετρελαιοκινητήρα SDV8, ο οποίος αποδίδει την εκρηκτική ροπή των 700 Nm.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το υβριδικό σύστημα θα βασίζεται στην τεχνολογία που είχε κατασκευάσει η Land Rover για το προηγούμενο Range Rover e plug-in hybrid. Το συγκεκριμένο φορούσε έναν 3λιτρο TDV6 πετρελαιοκινητήρα, που απέδιδε 242 ίππους, ωστόσο με τη συνεργασία του με τον ηλεκτροκινητήρα (90 περίπου ίππους), η συνδυαστική τους απόδοση άγγιζε τους 334 ίππους. Το υβριδικό σύνολο συνδυαζόταν με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ZF και η εταιρεία υποσχόταν 32 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ η μέση κατανάλωσή του περιοριζόταν μόλις στα 3,3 λίτρα/ 100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr