Αν «τραβήξει» ο V6 diesel στη Maserati Ghibli, ο όμιλος FIAT σκέφτεται να προχωρήσει στο… upsizing αυτού, δηλαδή έναν V8 diesel.

Αναμφίβολα, το downsizing είναι η τάση που έχει κυριαρχήσει στην αυτοκίνηση την τελευταία 10ετία μιας και οι εταιρείες την υιοθετούν κατά κόρον. Για παράδειγμα, οι 1.600άρηδες έχουν αντικατασταθεί με 1,2 και 1,4 turbo, οι 2λιτροι με 1.600 turbo, οι V8 με V6 και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις, που το upsizing μπορεί να έχει επίσης θετικά αποτελέσματα (σε κατανάλωση, ρύπους, λειτουργία-απόδοση κινητήρα κτλ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, στις σκέψεις του FIAT Group είναι η εξέλιξη ενός νέου V8 πετρελαιοκινητήρα ο οποίος ουσιαστικά θα βασίζεται στο V6 που πρόσφατα παρουσιάστηκε στη Maserati Ghibli.

Ο στόχος του ιταλικού γκρουπ είναι ο πετρελαιοκινητήρας αυτός να παράγει 360 ίππους με 620 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωσή του να μην ξεπερνά τα 7,8 λτ/100χλμ.

Ταυτόχρονα, όσο αφορά στη λειτουργία του θα έχει μεγαλύτερο εύρος, λιγότερους κραδασμούς, και πιο όμορφο θόρυβο.

Φυσικά, τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, τουλάχιστον μέχρι το 2016. Ο σχεδιασμός τέλος θα αφορά, πιθανότατα, τη Maserati Quattroporte, η οποία είναι η μεγαλύτερη εκδοχή της Ghibli και το επερχόμενο SUV, Levante.

Πηγή: autotriti.gr