Ένα βήμα παραπέρα στον τομέα της οδικής ασφάλειας και συγκεκριμένα στην οδήγηση τη νύχτα έκανε η BMW, παρουσιάζοντας τη λειτουργία Dynamic Light Spot.

Η συγκεκριμένη αποτελεί μέρος του ευρύτερου συστήματος νυχτερινής όρασης BMW Night Vision και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, περνώντας σε παραγωγή το καλοκαίρι του 2013.

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα θερμικής απεικόνισης τοποθετημένη στη μάσκα του αυτοκινήτου, το εν λόγω σύστημα μπορεί να ανιχνεύει, μέσω υπερύθρων, αντικείμενα που εκπέμπουν θερμότητα από απόσταση 100 μέτρων, μεγαλύτερη από ότι μπορούν να φωτίσουν τα φώτα του αυτοκινήτου.

Με βάση δε το θερμοκρασιακό προφίλ, μπορεί να αντιληφθεί αν πρόκειται περί ανθρώπου ή ζώου. Εάν τώρα το BMW Night Vision προβλέψει πιθανή σύγκρουση με ζώο, το Dynamic Light Spots αρχίζει να αναβοσβήνει προς το ζώο, με στοχευόμενο τρόπο ώστε να το προειδοποιήσει. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται ένα εικονίδιο ελαφιού στο ταμπλό οργάνων. Σε περίπτωση έντονου κινδύνου, το σύστημα εκπέμπει επίσης μία ακουστική προειδοποίηση για να επιστήσει την προσοχή του οδηγού.

Πηγή: autotriti.gr