Η Toyota σκοπεύει να ενσωματώσει, στο extra πακέτο τεχνολογίας που προσφέρει στα μοντέλα της, τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητών συσκευών. Ο οδηγός δε θα χρειάζεται πλέον καλώδια και φορτιστές, αφού μία απλή επιφάνεια θα κάνει όλη τη δουλειά.

Το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα διαθέτει το καινούριο σύστημα, θα είναι όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, το Avalon σεντάν με την κυκλοφορία του να πραγματοποιείται μέσα στο 2013. Το σύστημα της Toyota, θα βασίζεται στο παγκόσμιο στάνταρ για την ασύρματη φόρτιση, με το όνομα Qi. Μάλιστα, φήμες λένε πως και η Crysler σκοπεύει να ενσωματώσει, ένα αντίστοιχο χαρακτηριστικό στο μοντέλο Dodge Dart, με τους αναλυτές να θεωρούν πως η νέα τεχνολογία θα εξαπλωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και στις υπόλοιπες εταιρίες.

Η νέα επιλογή θα ανήκει στο πακέτο τεχνολογίας που προσφέρει η εταιρία και κοστίζει συνολικά 1950 δολάρια (1480 ευρώ), με το νέο σύστημα να κάνει την εμφάνιση του το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης, είναι πολύ απλή καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι να τοποθετήσει τη συσκευή του επάνω στην ειδική επιφάνεια. Βέβαια η συσκευή θα πρέπει να υποστηρίζει το Qi. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 34 μοντέλα που έχουν αυτή τη δυνατότητα, με τα Nexus 4 της Google, Nokia Lumia 920 και HTC 8X να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.