Το υβριδικό Toyota Prius να και γνωστό για την οικονομία καυσίμου που προσφέρει, ο κάτοχός του πρέπει να συμβιβαστεί σε επίπεδο εμφάνισης αλλά και στον τομέα των επιδόσεων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ιαπωνικό μοντέλο προσφέρει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και αυτό είναι η αποτροπή της κλοπής του από επιτήδειους, η οποία μάλιστα δεν βασίζεται σε εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας.

Κλοπές οχημάτων γίνονται με στόχο τμήματά τους να χρησιμοποιηθούν σαν ανταλλακτικά. Και εκεί βασίζεται το πλεονέκτημα του Prius.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, μόλις ένα στα 606 μοντέλα Prius από αυτά του ΄08 μέχρι του ’10, είχαν κλαπεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, στις ΗΠΑ. Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες ενός στα 78 από τα υπόλοιπα οχήματα, έπεσαν θύμα κλοπής!

«Είναι ένα μοναδικό [σσ. με την κυριολεκτική έννοια] αυτοκίνητο. Τα μέρη του δεν θα ταιριάξουν πουθενά άλλου εκτός από ένα Prius», εξηγεί ο John Abounader, διευθυντής της διεθνούς ένωσης ερευνητών κλοπής αυτοκινήτων (International Association of Auto Theft Investigators).

«Εάν χρησιμοποιείς ένα Camry [σσ. μοντέλο της Toyota με μεγάλες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική], η μηχανή του μπορεί να ταιριάξει σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Σε ένα Prius, η μηχανή είναι τόσο διαφορετική επειδή είναι υβριδικό», συμπληρώνει.