Το 2013 ο μέγας θίασος των MotoGP θα κατασκηνώσει για μια εβδομάδα και στο Τέξας. Η διεύθυνση της πίστας με τον μεγαλεπήβολο τίτλο Circuit of The Americas (COTA) έφτασε τελικά σε συμφωνία με την Dorna και θα διοργανώσει το 3ο αμερικάνικο GP από τις 19 ως τις 21 Απριλίου 2013. Ο αγώνας αυτός θα είναι ο τρίτος στη σειρά για τη σαιζόν 2013.

Ο Carmelo Ezpeleta, αφεντικό της ισχυροποιημένης Dorna Sports (που πρόσφατα ανέλαβε και τα δικαιώματα του Παγκόσμιου Superbike), δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την [πίστα] Circuit of The Americas για να επεκτείνουμε την παρουσία μας στις ΗΠΑ και να φέρουμε το πρωτάθλημα στην εξαιρετική νέα πίστα του Τέξας. Μέσα από τη συμφωνία αυτή διαβλέπουμε μεγάλες και νέες ευκαιρίες προώθησης των MotoGP, ώστε να διευρύνουμε την βάση των θεατών μας».

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ο Kevin Schwantz είχε μηνύσει την εταιρεία εκμετάλλευσης της Circuit of The Americas, μετά από διαφωνία σχετικά με τα δικαιώματα του αγώνα MotoGP –ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε… Ωστόσο η συμφωνία με τη Dorna προχώρησε παρότι η διαμάχη με τον Τεξανό πρωταθλητή του 1993, δεν έχει σταματήσει.

Με την προσθήκη του 3ου αμερικάνικου αγώνα, η σαιζόν 2013 θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα 19 γύρους (έναντι 18 φέτος). Στο προσωρινό πρόγραμμα που παραθέτουμε, η απουσία του πορτογαλικού αγώνα στο Estoril εξισορροπείται από έναν αγώνα σε άγνωστη τοποθεσία — πρέπει να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο 2013.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας αγώνας στην Αργεντινή ή την Ινδία. Όπως βλέπουμε ο βρετανικός αγώνας του Silverstone μετακομίζει από τις 17 Ιουνίου (6ος γύρος) στις 1 Σεπτεμβρίου (13ος γύρος).

31 Μαρτίου Κατάρ Ντόχα*
14 Απριλίου Θα ανακοινωθεί προσεχώς
21 Απριλίου ΗΠΑ Τέξας
05 Μαΐου Ισπανία Χερέθ (δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία)
19 Μαΐου Γαλλία Λεμάν
2 Ιουνίου Ιταλία Μουτζέλο
16 Ιουνίου Ισπανία Βαρκελώνη
29 Ιουνίου Ολλανδία Ασσεν**
14 Ιουλίου Γερμανία Σάχσενριν
21 Ιουλίου ΗΠΑ Λαγκούνα Σέκα***
18 Αυγούστου ΗΠΑ Ινδιανάπολη
25 Αυγούστου Τσεχία Μπρνο
01 Σεπτεμβρίου Βρετανία Σίλβερστον
15 Σεπτεμβρίου Σαν Μαρίνο Μάρκο Σιμοντσέλλι Μιζάνο
29 Σεπτεμβρίου Ισπανία Αραγωνία
13 Οκτωβρίου Μαλαισία Σεπάν
20 Οκτωβρίου Αυστραλία Φίλιπ Αϊλαντ
27 Οκτωβρίου Ιαπωνία Μοντέγκι
10 Νοεμβρίου Ισπανία Βαλένθια

* Νυχτερινός Αγώνας
** Σαββατιάτικος Αγώνας
*** Μόνον αγώνας MotoGP