Η νέα γενιά του Transit Connect παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Go Further» της Ford που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής, η Ford σχεδιάζει την πλήρη ανανέωση της γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της έως το τέλος του 2013.

Η αρχή έγινε με το νέο Ford Ranger ενώ ακολούθησε το Transit Custom που είχαμε την ευκαιρία ήδη να οδηγήσουμε στην επίσημη παρουσίαση στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στο Μόναχο.

Ωστόσο τα νέα από το στρατόπεδο της Ford δεν σταματούν εκεί καθώς, μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική πορεία της νέας γενιάς ενός ακόμα εκπροσώπου της Ford, του Transit Connect.

Το νέο Transit Connect θα βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Ford και αναμένεται να λανσαριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως αντίστοιχα και το μεγαλύτερο Transit Custom (καθώς και οι επιβατικές εκδόσεις τους.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες αναφορικά με τους κινητήρες, τις διαστάσεις και τις μεταφορικές του δυνατότητες, το σίγουρο είναι πως η νέα γενιά του Ford Transit Connect διακρίνεται για την ελκυστική και πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση του αμαξώματος του.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ford, το νέο Transit Connect θα είναι διαθέσιμο στις διάφορες αγορές της ΕΕ με νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με μικρότερο κυβισμό και εξαιρετικές περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Πηγή: Autotritipro.gr