Μετά την αναγκαστική απουσία από το GP της Ινδιανάπολης, ο άτυχος Nicky Hayden χάνει όπως δείχνουν όλα και το GP της Τσεχίας, αυτό το σαββατοκύριακο στο Brno.

Μετά το άσχημο χάισαϊντ στο οποίο υπέπεσε στα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά της Ινδιανάπολης –το οποίο τον άφησε λιπόθυμο πάνω στην άσφαλτο– o Hayden μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκαν διάσειση και δύο κατάγματα στο δεύτερο και τρίτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού.

Επειδή ο αγώνας στο Brno έρχεται πολύ σύντομα μετά το ατύχημα και τα οστά δεν θα προλάβουν να συγκολληθούν, οι γιατροί του συνέστησαν να απέχει, γιατί αλλιώς μπορεί να αποκτήσει μόνιμη δυσλειτουργία του δεξιού χεριού.

“Μου είναι πολύ δύσκολο να χάσω και άλλον αγώνα. Δεν έχω σοβαρό πρόβλημα με το χέρι, αλλά είναι ακόμα πολύ πρησμένο και δεν έχει δύναμη. Και βέβαια οι τραυματισμοί στο δεξί χέρι είναι πολύ δυσκολότεροι για τους αγωνιζόμενους (λόγω του ότι χειρίζεται και το φρένο).”

“Θα απείχα πάρα πολύ από το 100% των δυνατοτήτων μου και αν αναγκαζόμουν να βάλω μεγάλη δύναμη ή έπεφτα πάλι, τα σπασμένα οστά θα μπορούσαν να χάσουν την ευθυγραμμισή τους και τότε θα είχα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Προφανώς το κεφάλι είναι πολύ πιο σημαντικό και λόγω του ότι έμεινα αρκετά λεπτά αναίσθητος, έχω ακόμα δυνατό πονοκέφαλο.”

“Το σίγουρο είναι πως όλοι οι γιατροί με διαβεβαίωσαν ότι η συμμετοχή στον αγώνα δεν είναι καλή ιδέα και καθόλου έξυπνη σκέψη. Η ομάδα μου συμφώνησε με αυτήν την εκτίμηση. Έτσι , παρότι ο αγωνιζόμενος μέσα μου δεν θέλει να κάτσει σπίτι και να χάσει τον αγώνα και τους βαθμούς, είμαι υποχρεωμένος να ακούσω τους ειδικούς και να προσπαθήσω να αποθεραπευτώ σωστά, ώστε να είμαι έτοιμος στο Misano.”

“Εκείνος είναι πιο σημαντικός αγώνας για μένα και την Ducati, και θα κάνω ότι ενδείκνυται όσον αφορά την αποθεραπεία του χεριού μου για να επιστρέψω κατά το δυνατόν έτοιμος. Δεν μου αρέσει, αλλά αυτό είναι το σωστό”, δήλωσε ο απογοητευμένος Hayden.

Η Ducati στο μεταξύ αποφάσισε να μην αναζητήσει αντικαταστάτη του για το Brno. Ο Nicky Hayden λογικά θα επιστρέψει στον αγώνα του Misano, στις 16 Σεπτεμβρίου. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν ο Αμερικανός θα είναι έτοιμος να πάρει μέρος στη διήμερη δοκιμή της εταιρείας στο Misano που έχει σχεδιαστεί για την εβδομάδα μετά το GP της Τσεχίας.

Έτσι, κατά διαβολική τύχη, τα νέα κρίσιμα εξαρτήματα της GP12 θα τα αξιολογήσει μόνον ο Rossi, ο οποίος φεύγει… Η ομάδα δοκιμών της Ducati θα παραβρεθεί επίσης στο Misano, μαζί και ο Ντανίλο Πετρούτσι, ο ένας από τους 3 αναβάτες που προαλείφεται για την Ομάδα Τζούνιορ Ντουκάτι του 2013.

Σύμφωνα με φήμες των πάντοκ, ο Πετρούτσι ήταν 7 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Scott Redding και 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερος του Αντρέα Ιαννόνε, στις προηγούμενες δοκιμές στο Misano, αρχές Αυγούστου.



Δείτε στο video την πτώση του Hayden στην Ινδιανάπολη: