Στην πατρίδα του Johan Sebastian Bach, την πόλη Eisenach στο κρατίδιο της Θουριγγίας, θα γίνει η παραγωγή του νέου μικρού της Opel.

Η μικρή αυτή πόλη των 40.000 κατοίκων όπου δεσπόζει ο πύργος του Wartburg με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Το εργοστάσιο της Opel βρίσκεται στην κοιλάδα του Hörsel που τώρα κατακλύζεται από ειδικούς του τομέα παραγωγής εν όψει της υποδοχής του Adam στην γραμμή συναρμολόγησης.

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες καθώς σε επίπεδο χρωμάτων, εκδόσεων εξοπλισμού και σχεδιαστικών λεπτομερειών εσωτερικού, ποτέ μέχρι τώρα ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας δεν προσέφερε τόσες δυνατότητες προσαρμογής στις προτιμήσεις του πελάτη.

Η Opel έχει επενδύσει 190 εκατομμύρια ευρώ στα πλαίσια της προετοιμασίας της μονάδας για το Adam έχοντας κατασκευάσει νέα κτίρια και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Στη μονάδα απασχολούνται 1.600 άτομα κυρίως με την κατασκευή του Corsa και με την ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών πραγματοποιούνται κάποιες κρίσιμες επεμβάσεις.

Στην καρδιά της επέκτασης του εργοστασίου βρίσκεται το νέο κτίριο παραγωγής E100. Σε μία επιφάνεια 22.000 τετραγωνικών μέτρων, συγκολλούνται και τοποθετούνται τα εξαρτήματα αμαξώματος και πλαισίου. Οι εγκαταστάσεις συγκόλλησης είναι ολοκαίνουργιες.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής έχει άμεση πρόσβαση στη σιδηροδρομική γραμμή για ευκολότερη μεταφορά των οχημάτων. Επιπλέον, υπάρχουν οκτώ σταθμοί (από τους οποίους ένας πλευρικός) για τα φορτηγά. Το βαφείο έπρεπε να προετοιμαστεί ανάλογα.

Το τμήμα αυτό εφοδιάζεται τώρα με υπερσύγχρονη ρομποτική τεχνολογία που διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή και αποδοτική χρήση βαφής σε όλες τις εκδόσεις.

Το νέο κέντρο συναρμολόγησης συνδέεται με το τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων καθώς και την τελική γραμμή συναρμολόγησης. Έτσι τα εξαρτήματα μπορούν να φτάσουν την κατάλληλη στιγμή στο τμήμα συναρμολόγησης.

«Το Adam θέτει περίπλοκες προκλήσεις παραγωγής και logistics τις οποίες είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι ναι, μπορεί να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη Γερμανία», δήλωσε ο Stefan Fesser, διευθυντής του εργοστασίου.

Το νέο Adam θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες μετά την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το φθινόπωρο (29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου, 2012). Οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2013.

Πηγή: gocar.gr