Καταπώς θέλουν τα εταιρικά έθιμα, η εξαγορά της Ducati Motor Holding από την Αudi AG, είχε άμεσες επιπτώσεις στη σύνθεση της διοικητικής ομάδας της ιταλικής εταιρείας.

Ο γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων προχώρησε στην εγκατάσταση νέου διοικητικού συμβουλίου της ιταλικής μοτοβιομηχανίας με πρόεδρο το CEO της Audi, Rupert Stadler και μέλη τους Horst Glaser και Axel Strotbek, που επίσης προέρχονται από την Audi.

Ωστόσο στο πλαίσιο της προσυμφωνημένης νέας σύνθεσης με αναλογία 3:2 (3 μέλη για την Audi και 2 για την Ducati), το νέο ΔΣ περιλαμβάνει επίσης τους Gabriele Del Torchio και Claudio Domenicali, οι οποίοι έτσι παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους Γερμανούς και διατηρούν τις θέσεις τους.

Πέρα όμως από μέλος του νέου ΔΣ, ο 60χρονος Del Torchio ανέλαβε και πάλι διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Ducati Motor Holding.

Επιπλέον, και δείγμα της γερμανικής εμπιστοσύνης, ο πολύπειρος και επιτυχημένος ιταλός μάνατζερ αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Automobili Lamborghini SpA που επίσης ανήκει στη BMW.