Κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία του Joan Lascorz μετά το ατύχημα που υπέστη κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο World Superbike στην Imola, πριν από τρεις μήνες.

Ο Ισπανός βρίσκεται στο στάδιο εντατικής αποκατάστασης στο ινστιτούτο Guttmann της Βαρκελώνης μετά το ατύχημα που τον άφησε παράλυτο από την κοιλιακή χώρα και κάτω.

Το σημαντικό της εικόνας πάντως είναι ότι ο Lascorz έχει επανακτήσει την κίνηση των άνω άκρων του κάτι που ήταν αρχικά αμφίβολο. Στη φωτογραφία ποζάρει με τον Albert Llovera, πρώην σκιέρ, νυν οδηγό αγώνων, που έμεινε παράλυτος στα 18 του κατά τη διάρκεια αγώνων σκι στο Σεράγεβο.

Ο Llovera, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στο Super 2000 παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι οδηγώντας ένα Fiat Punto Abarth τροποποιημένο ειδικά ώστε να έχει όλα τα χειριστήρια στο τιμόνι , δημοσίευσε τη φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, προσθέτοντας το ακόλουθο μήνυμα:

«Είμαι εδώ με ένα από τους φίλους μου από την ομάδα Guttmann, τον Joan Lascorz. Πριν από λίγες ημέρες τον επισκεπτόμουν στο δωμάτιό του και τώρα με επισκέπτεται εκείνος στο δικό μου. Τη μία στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή και την άλλη… κανείς δεν ξέρει. Ας απολαύσουμε την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή».

Ο αναβάτης της Kawasaki Lascorz υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία πολλές ώρες κάθε μέρα και θα συνεχίσει, για τους επόμενους 3 έως 4 μήνες.