Η έλευση του νέου Citigo στην ελληνική αγορά και μάλιστα με άκρως δελεαστικές τιμές, που ξεκινούν από τα 8.387 ευρώ με απόσυρση, αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της Skoda στη μικρή κατηγορία.

Με μήκος μόλις 3,56 μέτρα και οικονομικούς κινητήρες 1.0 λίτρου, απόδοσης 60 και 75 ίππων, το νέο μικρό της Skoda αποτελεί μία από τις πλέον πρακτικές και οικονομικές προτάσεις για τις αστικές μετακινήσεις.

Στην ελληνική αγορά διατίθεται με τρία επίπεδα εξοπλισμού, easy, urban και Lounge, σε τιμές 8.990, 9.890 και 10.390 ευρώ, για την έκδοση των 60 ίππων και 9.590, 10.490 και 10.990 ευρώ ανάλογα για αυτή των 75 ίππων.

Εφόσον μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα απόσυρσης, οι τιμές αυτές πέφτουν έως και 712 ευρώ.

Για όσους επιθυμούν, η Skoda προσφέρει με 400 ευρώ το πακέτο «GreenΤec», που ενσωματώνει σύστημα start/stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης και ελαστικά με μειωμένη αντίσταση κύλισης, περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου στα 4,1 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων στα 95 γρ./χλμ. και εξασφαλίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Κατά τα άλλα ο εξοπλισμός, ανάλογα με την έκδοση, θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τη βασική έκδοση το Citigo διαθέτει ABS, MSR και ASR, ενώ οι 2 μεγαλύτερες Urban και Lounge, εφοδιάζονται με EDS και ESP.

Προαιρετικά, η Skoda προσφέρει, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας, σύστημα πρόληψης πρόσκρουσης, καθώς και το Move&Fun, σύστημα multimedia και πλοήγησης.

Πηγή: autotriti.gr