Το συγκεκριμένο μοντέλο της σειράς συνδυάζει τις επιδόσεις με την οικονομία, με ιδανικό τρόπο, αφού αποδίδει 140 ίππους και καταναλώνει μόλις 4,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η νέα έκδοση του Polo ονομάζεται «BlueGT» και αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του χρόνου, όμως η Volkswagen δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

Έτσι, το μοντέλο θα φορά κινητήρα 1,4 λίτρων με τεχνολογία TSI, ο οποίος θα αποδίδει 140 ίππους και 250 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις του θα είναι τα 7,9 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και τα 210 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας, ενώ η μέση τιμή κατανάλωσης του BlueGT είναι ιδιαίτερα χαμηλή, στα μόλις 4,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα με τους ρύπους να κυμαίνονται αντίστοιχα χαμηλά στα 107 γρ./χιλιόμετρο με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ με το αυτόματο DSG 7 σχέσεων τα μεγέθη αυτά μειώνονται ελάχιστα, στα 4,5 λίτρα και 105 γρ./χιλιόμετρο.

Για τα μεγέθη αυτά, είναι υπεύθυνο το σύστημα απενεργοποίησης των δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους (συγκεκριμένα του 2ου και του 3ου), όταν το φορτίο δεν είναι μεγάλο, καθώς και το start/stop.

Εκτός όμως αυτό αυτά, εξωτερικά έχουμε νέους προφυλακτήρες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, χαμηλωμένο αμάξωμα, και νέα πλευρικά μαρσπιέ, ενώ εσωτερικά έχουμε σπορ καθίσματα, και ένδειξη λειτουργίας του συστήματος απενεργοποίησης των κυλίνδρων.

Τέλος, η τιμή του στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 19.650 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr