Η μαζική συγκέντρωση του WDW2012, με τίτλο «The Planet of Champions» ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Ιουνίου και προσέλκυσε χιλιάδες παθιασμένους ιδιοκτήτες Ducati από ολόκληρο τον κόσμο. Την Κυριακή 24 Ιουνίου έπεσε η αυλαία του 7ου και πιο πετυχημένου WDW που διεξήχθη στην Πίστα του Misano, στη γειτονική μας Ιταλία.

Με την απίστευτη σε αριθμό προσέλευση 65.000 επισκεπτών σε διάστημα τεσσάρων ημερών, το WDW2012 υπήρξε η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ducatisti που έγινε ποτέ.

Περίπου το 30% ήταν διεθνείς επισκέπτες που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Βραζιλία, την Κίνα, ακόμα και από τη Μαλαισία, τη Γκαμπόν, την Ισλανδία και το Νεπάλ, υπογραμμίζοντας έτσι την παγκόσμια δυναμική της Ducati και το πραγματικά παγκόσμιο πάθος για τις μοτοσυκλέτες της.

Από τις τέσσερις ημέρες δράσης, ο “Drag Race” αγώνας του Σαββάτου είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην ιστορία των WDW ως μία από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις που έγιναν ποτέ.

Ο Valentino Rossi, ο Nicky Hayden, ο Troy Bayliss, ο Carlos Checa, ο Jakub Smrz, ο Sylvain Guintoli, ο Niccolò Canepa και ο Lorenzo Zanetti είχαν έναν φιλικό, αλλά έντονου ανταγωνισμού αγώνα dragster κατά μήκος της ευθείας του Misano.

Έπειτα από αρκετές προσπάθειες όλων των οδηγών, στη γραμμή της εκκίνησης στήθηκαν για την τελική αναμέτρηση οι αγαπημένοι του κόσμου – ο οποίος είχε συρρεύσει μαζικά – Valentino Rossi και Troy Bayliss.

Αμέσως μετά τον αγώνα οι αναβάτες κατευθύνθηκαν προς την Piazzale Roma στο Riccione με περίπου 10.000 Ducatisti να αγωνιούν να τους δουν επί σκηνής.

Εκεί τους περίμεναν οι Gabriele Del Torchio (Πρόεδρος της Ducati), Claudio Domenicali (Γενικός Διευθυντής της Ducati), Filippo Preziosi (Ducati Corse και Γενικός Τεχνικός Διευθυντής) , Ernesto Marinelli (Superbike Project Manager), Alessandro Cicognani (MotoGP Project Manager) και Vittoriano Guareschi (Ducati Team Manager) στην τεράστια σκηνή που είχε στηθεί για τις ανάγκες των θεαματικών events της νύχτας του Σαββάτου.

Μετά την παρουσίαση, στη σκηνή ανέβηκε για μια πληθωρική μουσική παράσταση η διάσημη ”Ducati All Stars Band” και οι προσκεκλημένοι της Steve Jones (Sex Pistols) Duff McKagan (Guns N ‘Roses) Franky Perez (Pusher Jones) Steve Stevens (Billy Idol Band), Billy Morrison (The Cult) και Isaac Carpenter (Loaded).

Η παράσταση τελείωσε με ένα “wow” έκπληξης από τους χιλιάδες Ducatisti στην τεράστια επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από την παραλία του Riccione. Σειρά εκδηλώσεων έλαβαν χώρα εκτός πίστας, όπως το beach party την Πέμπτη το βράδυ στην Cattolica και το “Speed Show” την Παρασκευή το βράδυ στο Misano Adriatico.

Οι επισκέπτες του WDW2012 είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεωρητικά μαθήματα στο “Ducati University” για το σχεδιασμό και τη μηχανική των μοτοσυκλετών Ducati ή να οδηγήσουν στην πίστα. Επιλέγοντας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένου του Ducati Riding School με την Ακαδημία του Troy Bayliss αλλά και των Master Racing Courses με την ολοκαίνουργια Ducati 1199 Panigale.

Παρών ήταν κι ο Paul Smart για τον εορτασμό της 40ης επετείου της ιστορικής του νίκης το 1972 στην Imola 200 αλλά κι η Audi ως νέος ιδιοκτήτης της Ducati με τη Lamborghini. Προσέθεσαν με τη σειρά τους μια μικρή επιπλέον δόση αδρεναλίνης σε όσους τυχερούς επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία από τη θέση του συνοδηγού μέσα από ένα R8 LMS V10 που οδηγούσαν επαγγελματίες οδηγοί της Audi.

Το WDW με αριθμούς…
65.000 επισκέπτες σε τέσσερις ημέρες
11.520 γύρους στο Misano να πραγματοποιήθηκαν από μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα σε τέσσερις ημέρες
61 διαφορετικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα στην πίστα
8 αγωνιστικές ομάδες Ducati
66.000 φωτογραφίες από τους επίσημους φωτογράφους
32 ώρες παρουσίας του WDW στα τηλεοπτικά κανάλια
40 tweets ανά λεπτό
4 terabyte βίντεο καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
17 συναυλίες (15 στα paddock, 1 στην Cattolica, 1 στο Riccione)
52 έθνη εκπροσωπήθηκαν
300 μέτρα BBQ στην παραλία της Cattolica

Ολόκληρη η Riviera Romagnola συνέβαλε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του “WDW by Night” που διεξήχθησαν μακριά από την πίστα κλείνοντας δρόμους για την ασφαλή πορεία των χιλιάδων Ducatisti με τη βοήθεια πάντα των τοπικών αρχών.

Η επαρχία του Rimini, οι Δήμοι του Misano, της Cattolica, του Riccione και της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου φιλοξένησαν χιλιάδες Ducatisti που έφτασαν από όλο τον κόσμο και συνέβαλαν στην προώθηση των δικών τους περιοχών.

Η εκπληκτική πίστα του Misano (Misano World Circuit), φιλοξένησε για έβδομη φορά το WDW παρέχοντας το χώρο για αυτό το συναρπαστικό γεγονός. Ήταν η πρώτη εκδήλωση της πίστας μετά την μετονομασία της προς τιμήν του αδικοχαμένου Marco Simoncelli.

To ραντεβού προφανώς ανανεώθηκε για το 8ο WDW στα μέσα Ιουνίου του 2013…
Μέχρι τότε δείτε το video με τα highlights της εκδήλωσης

και