O διευθυντής αγωνιστικού μοτοσυκλέτας της BMW ονομάζεται Bernhard Gobmeier. Ο κύριος Gobmeier χτες προέβη σε σκληρές δηλώσεις, λέγοντας ότι η μονομαχία των Honda και Yamaha για τεχνολογική επικράτηση στα MotoGP «σκοτώνει το άθλημα», κάνοντάς το απρόσιτο στους άλλους κατασκευαστές.

Η ημερομηνία των δηλώσεων δεν είναι τυχαία. Η επιτροπή MotoGP συνεδριάζει στην Ολλανδία, στη διάρκεια του αγώνα στο Assen, για την εκ νέου αλλαγή των κανονισμών, ώστε να μειωθεί το κόστος των αγώνων. Χρήματα δεν υπάρχουν λοιπόν…

Σε συνέντευξή του προς το ιταλικό Motosprint δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το τεχνολογικό επίπεδο των MotoGP βρίσκεται πολύ ψηλά και ότι η επένδυση που απαιτείται ώστε να γίνει κάποιος ανταγωνιστικός, είναι τεράστια. Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, η BMW δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για να συμμετάσχει στα MotoGP. Αν οι κανονισμοί αλλάξουν…»

Ο Gobmeier κατηγόρησε ευθέως τις Honda και Yamaha για τα προβλήματα που ταλανίζουν το πρωτάθλημα. «Πιστεύω ότι η Honda και η Yamaha σκοτώνουν τα MotoGP», πρόσθεσε.

«Πράγματι, οι Ιάπωνες έχουν διαφορετική ιδέα για τους αγώνες. Ο στόχος τους είναι μόνο να επικρατήσουν των αντιπάλων τους μέσω της τεχνολογίας, κι αν αυτό σκοτώνει το άθλημα, ελάχιστα τούς ενδιαφέρει…»

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να συμμετάσχει κάποτε η BMW στα MotoGP, θα πρέπει το πρωτάθλημα να γίνει πιο θεαματικό, να καταστεί μια επιχειρηματική ευκαιρία για τη διασκέδαση του κόσμου.

Μέχρι σήμερα η μοναδική εμπλοκή της BMW στα MotoGP είναι η παροχή κινητήρων για τη CRT Suter του Colin Edwards με την ομάδα Forward Racing.