Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen φαίνεται πως έχει αποφασίσει την εμπλοκή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μέσα στην προσεχή διετία.

Τα νέα αυτοκίνητα του 2011 θα έχουν τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων S2000, με κινητήρα 1.6 Turbo. Έτσι θα μειωθεί δραματικά το κόστος, ενώ οι κινητήρες θα είναι απολύτως σχετικοί και επίκαιροι με τους (μικρούς σε χωρητικότητα και με Turbo) κινητήρες που κυριαρχούν στην αγορά των εμπορικών αυτοκινήτων.

Αυτοί ακριβώς οι κανονισμοί είναι που προσελκύουν νέες εργοστασιακές συμμετοχές: Μετά τη MINI που ανακοίνωσε ήδη την είσοδό της το 2012 και μετά τη VW που πιθανότατα θα κάνει το ίδιο, φημολογείται ότι η Toyota και η Saab εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο σπορ.

«Για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας το συντομότερο δυνατόν, διότι χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να μπούμε και δεν θέλουμε να δώσουμε στις άλλες εργοστασιακές ομάδες την ευκαιρία να μάθουν πάρα πολλά για τα νέα αυτοκίνητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αγωνιστικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας, Kris Nissen.