Σε ορισμένους δικτυακούς τόπους παρουσιάστηκε ως το μικρότερο της οικογένειας Multistrada. Πράγματι το παχουλό σιλανσιέ στο πλευρό εκείνης της εικονιζόμενης μοτοσυκλέτας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία του Multistrada 1200, ωστόσο η σχεδίαση της σέλας, των φτερών και η γενικότερη αισθητική παρέπεμπε στο ήδη υπάρχον Hypermotard.

Τον περασμένο μήνα είχαμε δείξει μια πρώτη φωτογραφία της μοτοσυκλέτας που πιστεύεται ότι αποτελεί το νέο Ducati Hypermotard 848.

Οι δύο καινούργιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το ανανεωμένο Hypermotard 848 του 2013, ειδικά καθώς τώρα το εμπρός μέρος είναι πολύ πιο ευδιάκριτο.

Η μοτοσυκλέτα θα φορά κατά πάσα λογική μια λίγο πιο υποτονική έκδοση του κινητήρα που φέρει το Ducati Superbike 848 EVO. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ducati σκοπεύει να αναθεωρήσει το εύρος της σειράς Hypermoto, μειώνοντας τα μοντέλα της σε δύο ή και ένα.

Η διαφοροποίηση στη σχεδίαση του μεσαίου μοντέλου μιας σειράς, όπως είναι το 848, συνήθως σημαίνει ότι οι αλλαγές αφορούν όλα τα μοντέλα της σειράς. Φυσικά η μεγάλη αλλαγή είναι η τοποθέτηση του υγρόψυκτου μοτέρ στη θέση του προηγούμενου αερόψυκτου.

Εκείνος ο κινητήρας ήταν πολύ φιλικός και οικονομικός, αλλά όπως φαίνεται ο χρόνος των αερόψυκτων μετράει ήδη αντίστροφα, και η Ducati έχει ήδη αρχίσει να αφαιρεί ένα-ένα τα μοντέλα της με τον κινητήρα DS.

Η σειρά Multistrada αποτελεί ήδη best-seller και είναι λογικό να διατηρηθεί αυτούσια. Η Hypermoto αντίστροφα δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη, οπότε η μείωση των μοντέλων της ακούγεται σαν καλή λύση.

Μένει να δούμε πώς θα τοποθετήσουν οι Ιταλοί το νέο Hypermoto απέναντι στο Streetfighter 848 και αν θα καταφέρουν να μην «κανιβαλίσει» το ένα το άλλο.