«Πράσινη» στροφή κάνει η Ferrari η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να κυκλοφορήσει το πρώτο της υβριδικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το μοντέλο Enzo της ιταλικής εταιρείας η τιμή του οποίου θα υπερβαίνει κατά πάσα πιθανότητα τις 660.000 ευρώ και που θα «φοράει» δύο ηλεκτρικές μηχανές με έναν 12-κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ώστε να έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από οποιαδήποτε άλλη Ferrari, περιορίζοντας όμως την κατανάλωση καυσίμου κατά 40%.

Ωστόσο και πάλι δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος της εκπομπής 95 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, έως το 2020 που έχει θέσει η Ε.Ε.

Καθώς, το νέο μοντέλο της Enzo ακόμα κι αν μειώσει στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συγκριτικά με το παλιότερο μοντέλο, αυτές θα ξεπερνούν τα 225 γραμμάρια τη στιγμή που τα νέα αυτοκίνητα εκπέμπουν κατά μέσο όρο 138 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Η υβριδική Ferrari ήταν το επόμενο λογικό βήμα, αφού και άλλοι όμιλοι αυτοκινήτων πολυτελείας καταβάλλουν προσπάθειες να κάνουν τα μοντέλα τους πιο «πράσινα», χωρίς εκπτώσεις στην απόδοση.

Η Porsche που ήδη έχει διαθέσει στην αγορά την υβριδική έκδοση του Cayenne μεταξύ άλλων, σε λίγους μήνες θα αρχίσει να παίρνει παραγγελίες για την υβριδική 918 Spyder, με ιπποδύναμη 500 ίππων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που θα αποδίδουν άλλα 218 άλογα.