O εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ταχύτητας στα MotoGP, Valentino Rossi, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε ένα άλλο είδος αγώνων, τους αγώνες αντοχής αυτοκινήτου.

Συμμετείχε στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Blancpain Endurance Series όπου οι συμμετοχές ανήλθαν στις 57, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για αγώνα GT3.

Ο Rossi οδηγώντας μια Ferrari 458 Italia είχε προκριθεί με τον 10ο χρόνο, μαζί με τον Uccio Salucci που μοιράστηκε το χρόνο οδήγησης. Τερμάτισαν τελικά στην 8η θέση της κατηγορίας τους και 18η της γενικής κατάταξης…

Στον εξαιρετικά δύσκολο από την συνεχή καταρρακτώδη βροχή αγώνα επικράτησαν οι Bas Leinders, Markus Palttala και ο Maxime Martin οδηγώντας την BMW Z4 GT3 της ομάδας Marc VDS Racing. Κι εδώ υπάρχει σχέση όμως με το motoGP, καθώς η ίδια ομάδα υποστηρίζει τους Mika Kallio και Scott Redding στην κατηγορία Moto2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Valentino Rossi, ξεκίνησε καλά τον αγώνα και για τα πρώτα 90 λεπτά βρισκόταν στην πρώτη 10άδα. Μετά όμως ανέλαβε ο Uccio που μπλέχτηκε σε μάχη με τους οδηγούς που δέχονταν γύρο και δεν κατάφερνε λόγω της βροχής να προσπεράσει και να ξεφύγει.

Η Ferrari με το Νο 46 κατρακυλούσε στην κατάταξη επί μία ώρα και στη συνέχεια ο Rossi προσπάθησε να ανακτήσει και πάλι κάτι από το χαμένο έδαφος. Για να φτάσει τελικά στον τερματισμό στην 8η της κατηγορίας PRO-AM.