Η οικονομική κοινότητα βοά από αναφορές και φήμες. Η Audi έχει ήδη αγοράσει την Ducati, λεπτομέρειες λείπουν μόνον για να ανακοινωθεί η συμφωνία. Η αναγγελία της συμφωνίας αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μάλιστα κάποιοι αναφέρουν ειδικά την ερχόμενη Τετάρτη –άγνωστο για ποιο λόγο.

Οι αναφορές ξεκίνησαν αφότου έγινε γνωστό ότι η έρευνα των οικονομικών στοιχείων της ιταλικής εταιρείας από τους Γερμανούς ολοκληρώθηκε, μη βρίσκοντας εμπόδια για την υπογραφή της συμφωνίας.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της συμφωνίας και επομένως δεν γνωρίζουμε αν η Audi θέλει απλά ένα μερίδιο, ή να εξαγοράσει όλη τη συμμετοχή της Investindustrial στην Ducati Motor Holding.

Πάντως θεωρητικά η Investindustrial μπορεί να πουλήσει στην Audi το 51%, ώστε να έχουν οι Γερμανοί ελευθερία κινήσεων και τη διοίκηση, αλλά να κρατήσει το υπόλοιπο 19% για να εκμεταλλευτεί την -μελλοντική- επιτυχία της ιταλογερμανικής συνεργασίας.

Στην περίπτωση που η Investindustrial αποσυρθεί τελείως από την Ducati Motor Holding, η Audi θα γίνει ο κύριος μέτοχος με 70%, ενώ το επενδυτικό κεφάλαιο BS ήδη κατέχει ένα 20% των μετοχών και το συνταξιοδοτικό ταμείο των νοσοκομείων του Οντάριο ένα ακόμα 7%.

Λίγα είναι γνωστά για το τίμημα επίσης. Η Investindustrial αρχικά είχε ζητήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ η Audi είχε προσφέρει κάπου 750 εκατ. ευρώ. Οι έμπειροι περί τα ζητήματα αυτά πιστεύουν ότι η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 850 και 875 εκατ. ευρώ. Κι ακόμα κανείς δεν γνωρίζει σε τι ποσοστό των μετοχών αναφέρεται το ποσό αυτό.

Εάν κάνει την αναγγελία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Audi θα έχει το δικαίωμα να περιλάβει τα στοιχεία της Ducati στα τριμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα.

Εν αναμονή των λεπτομερειών και της επόμενης εβδομάδα λοιπόν…