Η παρουσίαση του νέου ιταλικού super car, Ferrari Enzo, θα γίνει σε κλειστού κύκλου εκδήλωση και η οποία θα αφορά νυν πελάτες της μάρκας, αλλά και δυνητικούς αγοραστές των μοντέλων του διάσημου cavallino rampante.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των Ιταλών, η κεκλεισμένων θυρών αυτή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει πριν το πέρας της χρονιάς που διανύουμε, με στόχο να βολιδοσκοπηθούν, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Automotive News Europe στο πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης ο μεγάλος άνδρας της Ferrari, Luca di Montezemolo, «στόχος μας είναι να εντυπωσιάσουμε, όχι μόνο σε επίπεδο τιμής, αλλά και με το ίδιο το αυτοκίνητο».

Προς το παρόν, η Ferrari φαίνεται να μην έχει αποφασίσει τον ακριβή χρόνο που δημοσίως θα αποκαλύψει το νέο της αυτοκίνητο, αν και τα πλέον πιθανά σενάρια είναι οι Ιταλοί να προβούν στα επίσημα αποκαλυπτήρια του διαδόχου της Enzo είτε στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον προσεχή Ιανουάριο, είτε σε 12 μήνες από σήμερα, στην έκθεση της Γενεύης του 2013.

Τι είναι προς το παρόν γνωστό για τη νέα αυτή υπερκατασκευή; Αν μη τι άλλο, θα πρόκειται για ένα εντυπωσιακά προηγμένο και ταχύ όχημα, που θα «φορά» έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα (κατά πάσα πιθανότητα, παρόμοιο με το μηχανικό σύνολο των FF και F12 Berlinetta), που θα υπερβαίνει σε ισχύ τους 740 ίππους!

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου, για το οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με την ονομασία του, θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ούτως ώστε να είναι ελαφρύ, αλλά και να παραπέμπει συγχρόνως στα μονοθέσια με τα οποία η Ferrari μετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Σίγουρα, πάντως, θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, όπως ακριβώς συνέβη τόσο με την Enzo (399 μόλις αντίτυπα), όσο και με την προκάτοχο αυτής, F50 (349 κομμάτια).

Πηγή: 4troxoi.gr