Ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Rolls-Royce βγαίνει στο «σφυρί» και το τίμημα που, όπως πιθανολογείται, θα κληθεί να πληρώσει ο αγοραστής φτάνει τα 2 εκατ. λίρες αγγλίας!

Η επίσημη ονομασία του μοντέλου του 1912, είναι «Double Pullman Limousine» αν και έγινε γνωστό σαν «Corgi», και ανήκει στην σειρά «Silver Ghost».

Το όχημα που όπως πιστεύεται είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί, μετά την κατασκευή του παραδόθηκε στον John M Stephens ο οποίος προχώρησε σε αλλαγές στο εσωτερικό και την ταπετσαρία του αυτοκινήτου.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, James Knight θυμάται πώς κατασκευάζονταν παλαιότερα τα πολυτελή οχήματα: «Οι πελάτες θα αγόραζαν τη μηχανή και το σασί και θα προσλάμβαναν έναν εξειδικευμένος κατασκευαστή αμαξώματος για να αναλάβει το εσωτερικό».

«Ο πρώτος ιδιοκτήτης, προσέλαβε τους καλύτερους κατασκευαστές και το αυτοκίνητο αποτελεί είναι ενδεικτικό των (γούστων) της ανώτερης τάξης κατά την Εδουαρδιανή περίοδο».

Η Rolls-Royce παραμένει ακόμη και σήμερα λειτουργική, καθώς το μηχανικό σύνολο 7,3 λίτρων με τους 6 κυλίνδρους, κινεί ικανοποιητικά το όχημα. Η τελική του ταχύτητα μάλιστα αγγίζει τα 80 με 90 χλμ/ώρα.