Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ πρόκλησης και παραδοχής, φαίνεται ότι είναι πολύ λεπτή, στη σχέση Mercedes και Ferrari, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τη μεταξύ τους κόντρα τα τελευταία χρόνια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου και των οδηγών (μετά των κατασκευαστών) για το 2017, το γερμανικό εργοστάσιο αποφάσισε να τρολάρει τους Ιταλούς, με ένα βίντεο το οποίο κινείται σε πολύ λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στο να χαρακτηριστεί «φάουλ» ή κομψοτέχνημα.

Το σκηνικό εκτυλίσσεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πανέμορφη πόλη της Μόντενα, 18 χιλιόμετρα βόρεια της οποίας βρίσκεται το Μαρανέλο, όπου εδρεύει το εργοστάσιο της Ferrari και η ομώνυμη πίστα, στην οποία η Scuderia πραγματοποιεί το κύριο μέρος των δοκιμών της. Μέσα σε ένα από τα γκαράζ «βρυχάται» ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου, το οποίο είναι καλυμμένο με μια κατακόκκινη κουκούλα, παραπέμποντας στα χρώματα της Ferrari. Όμως, όταν το όχημα ξεκινάει, αποκαλύπτεται ότι είναι μια Mercedes AMG GTR, ίδια με αυτήν που οδήγησε ο Λιούις Χάμιλτον στο Όστιν και με την οποία έβγαλε… off τον Γιουσέιν Μπολτ.

Σε κάποια στιγμή, το supercar της Mercedes βγαίνει εκτός πίστας και στη συνέχεια περνάει μπροστά από το εργοστάσιο της Ferrari, όπου ένα άλογο (το σήμα της Scuderia) κοιτάει σχεδόν αποσβολωμένο. Στη συνέχεια, η GTR παίρνει κατεύθυνση προς τα βουνά της Εμίλια Ρομάνια, για να αφήσει πίσω της την πινακίδα «Μαρανέλο», συμβολίζοντας την… προσπέραση που έκαναν οι Γερμανοί στους Ιταλούς στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο τέλος του βίντεο με τίτλο «η πρόκληση συνεχίζεται» που δημιούργησε η Mercedes Ιταλίας, αναγράφεται «Η αξία της νίκης αποτυπώνεται στη σπουδαιότητα του αντιπάλου».

Δείτε το βίντεο: