Ο Ronnie Quintarelli  οδηγός στο Super GT, παρουσίασε το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Οκτωβρίου το Nissan GT-R NISMO GT500, στο φινάλε του DTM του Hockenheim, σε ένα ενθουσιώδες γερμανικό κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που σε μια τέτοια εκδήλωση επίδειξης, βρίσκονται μαζί κατασκευαστές από το DTM και το Super GT. Οι διοργανωτές των πρωταθλημάτων  IRT (από το DTM) και  GTA (για το Super GT), βρίσκονταν σε συζητήσεις τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη διαμόρφωση κοινών τεχνικών κανονισμών.

Ο Quintarelli, ο οποίος οδήγησε το Super GT GT-R προδιαγραφών 2016, πραγματοποίησε 30λεπτη δοκιμαστική διαδρομή την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και δύο 15λεπτες διαδρομές  υψηλής ταχύτητας το Σάββατο και την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακου της σεζόν για το DTM.

Nismo Hockhenheim_2

Ο πρώην οδηγός της F1 Heikki Kovalainen συμμετείχε επίσης στην επίδειξη με το Super GT-spec Lexus, μαζί με συμμετέχοντες από το DTM με Audi, BMW και Mercedes-Benz.

Τα αυτοκίνητα του DTM θα πραγματοποιήσουν  γύρους κατά τη διάρκεια του τελικού του Super GT του Νοεμβρίου στο Twin-Ring Motegi, μπροστά από το Ιαπωνικό κοινό.

Νίκος Τσάδαρης